sábado, 20 de junio de 2009

RECEPTA PAS A PAS

Com una imatge val més que mil paraules, a continuació us ensenyo pas a pas, com fer el meu deliciós PA AMB TOMÀQUETPrimer de tot, tal i com us he dit, necessiteu uns tomàquets pera de pagès i un ratllador de forats grans.
Ratlleu els tomàquets, desprès de rentar-los, fent que només us sobri la pell.

Un cop ratllats els tomàquets, calculeu uns 4/5 per persona, heu de treure (si n'hi ha) l'aigua que hi hagi amb els tomàquet ratllats
Heu de deixar només la polpa del tomàquet ratllada, sense gens d'aigua.
A continuació, afegiu un bon grapat de sal i cobriu tota aquesta polpa amb un bon raig d'oli verge d'oliva

Un cop afegits els ingredients d'amanir, barregeu-los enèrgicament. Han de quedar totalment integrats en la polpa. Veureu que es va formant unes bombolletes petites que blanquegen la barreja. Anem bé.
Un cop ben barrejats el tomàquet, l'oli i la sal, heu de deixar reposar la barreja uns deu minuts, que podeu aprofitar per fer-vos una truiteta o preparar-vos un platet d'embotits que acompanyaran el pa amb tomàquet.Ara ve el més important: NO HEU DE REMENAR PER RES EL TOMÀQUET RATLLAT. L'aneu agafant a culleradetes sense remenar-lo, veureu que es queda com si fos una melmelada, amb cós. Si el remeneu, perd tota aquesta gràcia.Només heu d'anar-vos posant la quantitat que desitgeu de tomàquet damunt del pa, podeu posar-vos fins a un cm. de gruix, no passa res, el pa no se us remullarà i aguantarà tota l'estona que dediqueu a esmorçar sense que s'estovi.BON PROFIT !!