viernes, 3 de julio de 2009

DIARI D'UN MATI QUALSEVOL

M'he llevat a tres quarts de set, he anat al lavabo i desprès he surtit a la terrasseta a fumar un cigarret.La Jana ja remuga i crida, i nomès son les set..S'aixeca l'Afra i hem comenta que l'ha tornat a posar be dins del seu llit.De moment sembla que dona resultat, ja no se la sent.
Mentre l'Afra es dutxa jo hem preparo el cafetò i quan acabo li deixo preparat l'esmorzar a l'Afra L'Afra esmorza i despres ens fumem un cigarret. Son les vuit.
Marxa l'Afra cap a la feina, tinc mitja horeta per mirar el correu i respondre els mails , si en tinc.Son tres quarts de nou, llevo a la Jana, la canvio de bolquers i la deixo al seu parc mentre li preparo la papilla.
Mentre es refreda la papilla, de passada preparo una rentadora de robeta i llançols de la Jana.
Li dono la papilla, avui tenim sort, té gana i exceptuant un estornut imprevist que hem deixa a mi, al sofà i a ella absolutament esquitxats de gotetes de papilla engantxoses, se l'acaba tota en quinze minuts.La netejo, primer a ella, despres el sofa i jo...
La deixo deu minuts a la troneta perque acabi de baixar-li be la papilla, ja que ahir la va treure dos vegades, no deuria estar massa be la pobre criatura amb aquesta calor que fa..
Aprofito per tallar-li les ungles. Us imagineu el tamany d'una ungla d'un bebe? I la del dit petit del peu? Sort que soc miop, quina gran ventatja sobre la resta de mortals, penso jo, ja que quan hem trec les ulleres hi veig molt més be d'aprop que tothom. Això si, aqui permeteu-me que us digui que si us penseu que la nena s'esta quieteta esperant que li talli cada ungla, aneu ben errats..... Un cop feta la "manicura" , aprofito per rentar els plats que hem embrutat.
Son les 9,40 i la rentadora ha acabat el programa.Trasllado la nena altre cop al parc i aprofito per treure la roba i posar-la a l'assecadora.Sembla que la nena esta inquieta. Tornem a repassar els bolquers. Efectivament! te un altre regalet.La canvio, i aprofito per treure-li els mocs, amb un aparell xuclador que si m'ho fèssin a mi, mataria el que m'ho fa. Però s'ha de fer perque ella encara no se sap mocar. Hem mira amb molt mala cara quan acabo, però amb un parell de carantonyes se li passa, al menys això espero...
Li plantejo estirar-se una estoneta, la deixo al llit, aparentment amb ganes d'adormir-se una estoneta mes.Torno a asseure'm al ordinador, tinc que preparar una serie de coses per una associaciò de la qual en soc el secretari.No han passat ni cinc minuts.... ja canta... a veure quanta estona estarà de bon humor i no caldrà treure-la del llitet. Son les 10.
Desprès de sentir cantar la Jana durant quinze minuts, la torno a posar be. Deixo estar l'ordinador per més endavant, quan dormi, tinc el defecte de xerrar sol i quan estic devant del ordinador, xerro per els colzes.Aprofito doncs, per fer el nostre llit.Deu meu! quina suada.. sembla que està dormint.
Doncs vinga, ara toca afeitar-nos i una dutxeta.Surto de la dutxa i la sento cantar.. uf! desde que ha apres això del "la" que sembla la Massiel, lalalalala lalalalalalala lalalalalaa etc etcBe, ens posem seriosos, al menys sembla que si el to de "a dormir" es un pel enèrgic, a mi al menys, hem fa cas.( això no s'ho creu ningú, però jo si)
Aconseguit! no se la sent, son les 10,30, podre esmorzar alguna coseta, sense estar pendent d'ella.
Es mentida! torno a sentir el lalalalalalalala...
D'acord! tu ganyes Jana, i tot i que sé que t'estas caient de son, tornarem a anar a jugar al parc.Hem fumo un cigarret per veure si entretant deixa el lalala i s'adorm.
Que va!Ok, Jana, al parc. No problem. avui no tindre aquella "estoneta" nomès meva, la que tinc de tant en tant, quan hem deixes, perque t'adorms i es quan puc esmorzar (el meu pa amb tomàquet NO, es clar), però hem puc fer un sandwitx de bimbo amb qualsevol cosa a dins i estar una estoneta desprès d'esmorzar amb l'ordinador.

INCÍS -Com he tingut alguna queixa sobre els continguts d'alguns dels meus missatges, (que simplement reenvio perque els rebo jo) ara mateix s'hem acut que alguns dels meus receptors desitgen que la nena no dormi i aixi no els hi puc enviar correus..

Vinga doncs, amb la Jana al parc, fem-nos un "tentenpié" rapidet. Son les 10,50.No hi ha manera d'esmorzar tranquil, esta neguitosa perque te son i nomes fa que tumbar-se damunt d'algun juguet i xisclar per que la tornis a posar ben asseguda. Nomès ho ha fet sis cops, es a dir, he esmorzat quasi be de peu i ajupint-me a posar-la be... (d'això s'en diu esmorzar amb calma i tranquilitat).
Ho torno a provar, ultim intent, vull mirar el correu.La poso al llit.... lalalalalalala, vale!Miro el correu, son les 11,20. Tinc tres correus que he de respondre, lalalalalalala, els responc, lalalalalalala hem truca l'Afra, xerrem, lalalalalalala, i acabo de mirar quatre coses al ordinador.
Son les 11,45.lalalalalalala. molt be lalala ens anirem a voltar amb aquesta calor per la riera d'Arenys lalalalala.
No es sencill, anar a voltar significa: canvia la nena, vesteix-te, prepara la bossa amb tot el necessari que pugui necessitar de repent (bolquers, canviador, tovalloletes, una joguina, l'aigua...), carregat la bossa a coll i carregat la nena en el portanens de panxa que l'anomeno jo. Baixa els cinc pisos a peu, ves al cotxe, aireja'l (esta al sol), i lliga la nena a la cadireta i deixa tots els accessoris al maleter.Baixa a la riera d'Arenys i busca un lloc gratuit per aparcar, que es quasi impossible perque tota la riera es zona blava, o sigui espavilat a fer voltetes per els carrerons dels voltans (perque nomes ens fa falta ara pagar quasi dos euros per deixar el cotxe una horeta).Aparca, baixa el cotxet, els accessoris, baixa la nena (que aqui si, en aquest ratet s'ha adormit profundament i es desperta amb ganes de seguir dormint i penses, perque no hem pujo el cotxe a casa i li dono dos voltetes per el menjador i aixi s'adorm???).
Passeja amb la nena cap avall, fins quasi be el mar i torna cap amunt. Fa una calor de mil dimonis. Ens aturem (no sempre) a pendre una clareta o una orxata. Automàticament vol sortir del cotxet, vol aigua, es mou com si s'hagues fet un altre regalet ( que ho comproves i no es aixi, es clar),plora, es queixa, perque, es clar, això de deixar de estar en moviment, esta prohibit,(que t'has cregut papa, que m'estare quieteta mentre tu disfrutes de la teva beguda??) o sigui que empassat la beguda de cop i torna a caminar riera amunt
Arrivem al cotxe. Ara si que bull, repetim tota l'operacio de fa un hora, però amb molta mès calorrrrr....Arrivem a casa, son les 13 h.Quasi no fa calor per pujar altre cop els cinc pisos a peu carregat...
L'estiro, es clapa de cop, i ara era quan li tocava la papilla de dinar.La preparo i deixo que es refredi, hem puc fumar un cigarret tranquil. Oh no! es veritat! la assecadora. Trec la robeta de la nena i els llençols i els plego.
La desperto, menys mal! esta de bon humor (he de dir que es un cel de nena que està quasi sempre de bon humor).Li dono la papilla de verdures amb vedella (que prepara amorosament l'Afra per a tota la setmana...) i es bestial lo be que s'ho endrapa, li dones una cullerada i encara no estas agafant la següent que ja sents "aaaaaa" i esta amb la boca oberta esperant.. i es questio de donar-li rapidament perque si no s'esvera i dona puntades de peu ( encara recordo on va anar a parar tot el bol de papilla la primera vegada que ho va fer i hem va agafar per sorpresa...)Fantàstic, son les dues del migdia, ja ha acabat de dinar, i mentre estem els dos asseguts mirant-nos l'un a l'atre, s'obre la porta i entra l'Afra que ve de treballar.
Ara si, per fi, puc fumar tranquilet i despres anar al ordinador .
Ja ha passat un mati més....

Esgotador, però enriquidor al màxim....